Gå til indhold
5 stjerner til Mazda CX-60
5 stjerner til Mazda CX-60

Pressemeddelelse -

5 stjerner til Mazda CX-60

  • SUV med fremragende beskyttelse af både børn, voksne og bløde trafikanter.

Mazdas nye Plug-in hybrid SUV, CX-60, har netop opnået de maksimale 5 stjerner i den seneste crashtest foretaget af organisationen Euro NCAP. Mazda CX-60 opnår de 5 stjerner for sin evne til at yde fremragende beskyttelse af både børn og voksne i bilen i tilfælde af en kollision og opnår da også en score på henholdsvis 91% og 88% i de to kategorier.

Mindst lige så imponerende er den score på 89%, som CX-60 opnår for sin evne til at beskytte bløde trafikanter som fodgængere og cyklister. I denne kategori bedømmes både funktionen af den automatiske nødbremse, og hvor blødt bilen møder en fodgænger, når et sammenstød er uundgåeligt. I begge tilfælde klarer Mazda CX-60 sig imponerende godt – ikke mindst set i lyset af, at der er tale om en stor SUV.

Mazda CX-60 kan takke sin grundlæggende solide konstruktion og et stort udvalg af passivt og aktivt sikkerhedsudstyr for det gode resultat. Omfanget af sikkerhedssystemer og deres funktion har også stor betydning for, om en bil kan opnå de maksimale 5 stjerner. Det er ikke nok, at en bil er god til at modstå de kræfter, der opstår ved en kollision. Mazda CX-60 er udstyret med en lang række aktive sikkerhedssystemer, der skal forhindre sammenstød med andre trafikanter – det være sig biler eller bløde trafikanter i form af fodgængere og cyklister. Systemerne inkluderer blandt andet en avanceret nødbremse med fodgængerregistrering, vejbaneassistent, skiltegenkendelse og blindvinkelalarm. De er vel at mærke standardudstyr i samtlige varianter af Mazda CX-60. Det samme er hele 10 airbags, der inkluderer en airbag mellem føreren og forsædepassageren samt side-airbags ved bagsædet.

Emner

Kategorier


Mazda blev grundlagt i 1920 i Japan og er et multinationalt selskab påvirket af forskellige kulturer men med stor respekt for sin japanske arv. Hos Mazda tror vi på, at man skal udfordre konventionerne for at gøre ting bedre. Den måde at tænke på har ført os til udviklingen af banebrydende tekniske løsninger og biler, som er smukke, inspirerende og ikke mindst sjove at køre i.

Kontakt

Jannik Olsen

Jannik Olsen

Pressekontakt PR Manager +45 26 31 88 37